Skip to content

De Woerdense Wandelweek, door de 24 uur van Woerden

Omdat de jublieumeditie van de 24 uur van Woerden opnieuw is uitgesteld door de coronamaatregelen, heeft de organisatie van ‘de 24 uur’ de koppen bij elkaar gestoken en een geweldig en volledig coronaproof alternatief ontwikkeld. De Woerdense WandelWeek, van vrijdag 4 juni t/m zondag 13 juni 2021. Een heerlijke wandelweek om geld op te halen én jouw eigen heldenronde te lopen voor jouw geliefden. Zet de week alvast in je agenda en bedenk alvast mooie coronaproof acties om geld op te halen. De organisatie komt binnenkort met alle details via www.de24uurvanwoerden.nl.

Geld inzamelen
Gineke van Kesteren, voorzitter van de 24 uur van Woerden: “We zijn supertrots dat we een nieuw coronaproof alternatief hebben bedacht om toch geld te kunnen ophalen voor de 24 uur van Woerden waardoor we het Woerdense inloophuis ‘Leven met kanker’ weer kunnen ondersteunen. We hebben de vijfde editie van het event inmiddels moeten verzetten naar 2022. En daar kijken we onwijs naar uit. Per saldo hebben we deze periode van twee jaar geen inkomsten gehad waardoor het inloophuis in zwaar weer is gekomen en met voortbestaan wordt bedreigd. Door de deelnemers met de Woerdense WandelWeek geld te laten ophalen hopen wij het inloophuis weer ademruimte te geven om het vol te houden tot de 24 uur in 2022.”

De Woerdense WandelWeek
Deze ruime week, van vrijdag 4 juni 17.00 uur t/m zondag 13 juni 17.00 uur zal uiteraard in het teken staan van wandelen. De Wandelweek biedt alle wandelaars, van jong tot oud, van atletisch tot beperkt, van beginners tot ervaren wandelaars de mogelijkheid om te wandelen voor de 24 uur van Woerden. Niet met z’n allen tegelijk, maar wandelen wanneer je wil, hoe ver je wil en zo vaak als je wil.

24 knooppunten
Op basis van 24 knooppunten door de gehele omgeving van Woerden worden routes opgezet. Deelnemers kunnen ook zelf routes maken via deze knooppunten. Er zijn themaroutes zoals de kaasroute, een rollatorloop, een kabouterwandeling voor kinderen en freewalking waarbij je geheel zelf bepaalt hoe je jouw wandeling maakt. Voor ieder wat wils. Begin wanneer je wilt, waar vandaan je wilt en hoever je wilt lopen. En loop euro’s bij elkaar voor het inloophuis.

De 24 uur van Woerden
De 24 uur van Woerden is een begrip. De 24 uur van Woerden. De 24 uur van Woerden is een groots wandelevenement dat in 2022 voor de vijfde keer georganiseerd wordt om geld in te zamelen voor het Inloophuis ‘Leven met kanker’ en KWF-onderzoek in het Prinses Máxima Centrum naar de behandeling van leukemie bij kinderen. In onze eigen leefomgeving worden we bijna dagelijks geconfronteerd met volwassenen en kinderen die kanker hebben. Het effect van deze ziekte is groot en treft niet alleen de persoon zelf, maar ook zijn of haar naasten. Het is geweldig dat steeds meer mensen genezen van kanker. We mogen echter niet vergeten dat veel mensen helaas ook niet genezen. Om te laten zien dat mensen die leven met kanker er niet alleen voor staan, wandelen enthousiaste deelnemers 24 uur lang, in estafettevorm, door Stadspark Molenvliet in Woerden. Zij laten zich sponsoren en verzinnen ludieke acties om zo veel mogelijk geld voor de goede doelen op te halen.

Samenvatting
De Woerdense WandelWeek, door de 24 uur van Woerden, loopt van vrijdag 4 juni 17.00 uur t/m zondag 13 juni 17.00 uur en bestaat uit 10 dagen 24 uur coronaproof wandelen. Loop wanneer je wilt, zo vaak je wilt, zo ver als je wilt en met wie je wilt. Deelnemers laten zich sponsoren of doneren zelf geld voor het Inloophuis ‘Leven met kanker’. En natuurlijk lopen deelnemers hun eigen heldenronde voor hun geliefden. Niks moet, veel mag en veel kan. Ontdek mooie plekjes in Woerden en omstreken en laat het inloophuis leven. Wandelen is nog nooit zo leuk en belangrijk geweest

Back To Top