Skip to content

Gasten kregen Workshop Linedance van Sinar Maluku

Gasten en vrijwilligers van Inloophuis ‘Leven met kanker’ waren donderdag 20 februari te gast in Wijkcentrum Molenvliet bij Stichting Sinar Maluku voor een workshop Linedance door Agustina Luhulima (met hoed). Aansluitend kregen ze een lunch van pannenkoeken aangeboden, het totaal was een beursvloerdeal.

Voor sommigen een peulenschil, voor anderen wat lastiger maar de gasten en vrijwilligers genoten zichtbaar tijdens de workshop in het wijkcentrum. Augustina is een professional die hier in de oneven weken lesgeeft aan een groep van 18 mensen en ook nog wekelijks in de Lange Wiek op dinsdagmiddag. “Ik dans al 25 jaar en geef al 10 jaar les, ook nog in Culemborg aan een groep van 80- en 90-jarigen.”

Stichting Sinar Maluku organiseert vele activiteiten in het wijkcentrum, van schilderen, wandelen en Line dance tot speelcafé, creaochtenden, koken, spelletjes en ontmoeting. “De meeste activiteiten zijn gratis,” vertelt Lea Manuputi. “We krijgen een klein beetje subsidie van de gemeente en inkomsten van mensen die hier in het weekend een feest organiseren.” En dan is de opbrengst van sommige activiteiten ook nog eens voor een goed doel. “Van het eetcafé is een deel van de opbrengsten bestemd voor het jubileum van 70 jaar Molukkers in Woerden in 2021. Een ander deel is voor ons team Sinar Maluku bij De 24 uur van Woerden.” Ook de opbrengsten van de bingo gingen naar dit team en zo is deze actieve stichting indirect ook weer bezig voor ons Inloophuis, dat door de opbrengsten van De 24 uur van Woerden kan blijven voortbestaan.

Hartelijk dank voor deze leuke workshop.

Back To Top