Skip to content

Help jij ons met het werven van fondsen?

Inloophuis ‘Leven met kanker’ is op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het werven van fondsen voor ons Inloophuis. De landelijke koepelorganisatie IPSO en partner KWF helpen ons en alle andere centra voor leven met en na kanker daar deze maand bij met een landelijke campagne.

We zoeken mensen die proactief zijn, netwerk skills hebben en eventueel fondsenwervende ervaring. Hoewel ons Inloophuis het dankzij ontzettend veel steun vanuit de Woerdense samenleving in 2020 en 2021 goed heeft kunnen redden, zal ook 2022 nog een lastig jaar zijn. De pandemie kan nog steeds een streep zetten door veel evenementen, waardoor actievoerders mogelijk niet in actie kunnen komen om geld op te halen. Dat ons Inloophuis moet blijven bestaan, staat als een paal boven water want één op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Elke Nederlander krijgt met kanker te maken als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gemiddelde vijfjaarsoverleving van kanker is de laatste decennia gelukkig sterk toegenomen en ligt nu op 65%. Het gevolg daarvan is een groeiende groep van ruim 800.000 mensen die leven met of na kanker. Velen van hen kampen met de gevolgen van hun ziekte en behandeling(en).

Centra voor leven met en na kanker

Inloophuis ‘Leven met kanker’ in Woerden is een van de 81 centra in het land. Wij bieden ondersteuning als lotgenotencontact, een luisterend oor en ontspannende en creatieve activiteiten. Een afspraak maken is niet nodig, mensen kunnen zonder verwijzing binnenlopen. Belangrijk werk, want uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker, aanzienlijk verhoogd wordt door de bezoeken aan een Inloophuis. Juist ook in tijden van corona blijken de centra zoals ons Inloophuis van grote waarde. Corona maakt je wereld kleiner en dat komt bij mensen geraakt door kanker dubbel zo hard aan. Want waar kun je terecht nu je je vrienden en familie veel minder ziet? En waar vind je afleiding als je net gehoord hebt dat je ziekenhuisopname voor de tweede keer is uitgesteld?

Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het werven van fondsen. Samen met het bestuur en kernteam ga je de fondsenwerving voor ons Inloophuis versterken. Dus lijkt het je wat, of heb je nog vragen? Neem contact op via info@inloophuislevenmetkanker.nl, Winny van Rij.

Back To Top