Skip to content

Hier konden we alleen maar van dromen

Wat een editie, wat een sfeer en vooral: wat een enorme opbrengst. De vijfde editie van De 24 uur van Woerden was overweldigend. Maar liefst 109.000 euro brachten de lopers in totaal op, waarvan 36.000 euro voor het het ‘Project Kwaliteit van Leven’ van het Prinses Máxima Centrum en 73.000 euro voor ons Inloophuis.

Voorzitter van De 24 uur Gineke van Kesteren is onder de indruk van het eindbedrag dat de teams bij elkaar hebben gelopen. “De aanloop naar deze 24 uur was niet makkelijk door de lockdown die tot begin 2022 doorliep waardoor teams niet of nauwelijks acties konden organiseren. We hadden rekening gehouden met een lagere opbrengst dan de vierde editie, maar dit overtreft ieders verwachtingen.”

Enorme saamhorigheid
Het bestuur, de vrijwilligers en gasten van het Inloophuis en alle lopers van dit eigen ruim tachtig lopers tellende wandelteam waren stil van dit enorme bedrag, net als voorzitter Adri van Montfoort. “Wat een hoge opbrengst, het Inloophuis bedankt iedereen die deze 24 uur organiseerde en iedereen die meeliep of op een andere manier bijdroeg. Zo dragen de Woerdenaren het Inloophuis.” Het optimale wandelweer droeg zeker bij aan de sfeer die gemoedelijk, indrukwekkend en vooral saamhorig was. De loop vond nu voor het eerst plaats in het Woerdense Westdampark en dat was een schot in de roos. Dit park is compacter dan het Molenvlietpark en daardoor wat knusser. Deelnemers waren positief over de route die rondom de Singel gelopen werd. ‘Deze editie was zo gaaf’, aldus bestuurslid Henriëtte de Lange. ‘Wat een evenement zeg. Voor de eerste keer erbij en helemaal onder de indruk,’ verklaarde bestuurslid Xavier van Goch.

Back To Top