Skip to content

Nieuw: ‘Chillavond’ voor tieners

Op woensdagavond 16 februari gaat de ‘Chillavond’ voor tieners van start in ons Inloophuis op de derde woensdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die thuis te maken hebben met een ziekte of ernstige aandoening. Zie ook de Poster Chillavonden bij Inloophuis ‘Leven met kanker’.

De invulling van de avonden wordt met de jongeren bepaald en zijn bedoeld om samen leuke dingen te doen en herkenning bij elkaar te vinden. De eerste avond start met een kennismakingsspel, gevolgd door de verwachtingen over deze avonden. Later is het tijd voor tiktok filmpjes opnemen en het 30 seconden spel.

We hebben drie nieuwe vrijwilligers bereid gevonden deze avond te leiden en begeleiden. Dit zijn twee vrouwen met ervaring met jeugd: Jeanne Nieuwedijk en Ria van der Zon en een ervaringsdeskundige, de 22-jarige Eline van Goch. Daarnaast ondersteunt stagiaire Hifida de club vanuit Handjehelpen.

We organiseren dit samen met de Mantelzorgconsulent, Buurtwerk, Maatschappelijk werk en Handjehelpen. Zij merken dat er best wel wat jonge mantelzorgers zijn die niet zo onbezorgd opgroeien, thuis altijd de zorg hebben of voelen voor een gezinslid met een ziekte of ernstige aandoening. Vaak is er weinig aandacht voor deze jongeren.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar, heb je te maken met iemand in jouw gezin of familie die kanker of een andere ziekte heeft en wil je in contact komen met jongeren die hetzelfde meemaken? Kom dan gezellig naar de Chillavond. Meer informatie vragen of aanmelden zo snel mogelijk telefonisch op 0348-447643 of 06-14004496 of via: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

Je bent van harte welkom en je mag ook een vriend of vriendin meenemen!

Back To Top