Skip to content
Ada en Gerard overhandigen de cheque aan gasten en vrijwilligers

Prachtige opbrengst Mont Ventoux

Prachtige opbrengst Mont Ventoux voor Inloophuis

 
Onder het motto ‘Groot verzet tegen kanker’ bedwongen gast Ada Verkade en vrijwilliger Gerard van der Plas de Mont Ventoux waarmee ze geld ophaalden voor Inloophuis ‘Leven met kanker’. 60% van hun opbrengst ging naar het KWF, de overige 40%, een bedrag van 1.435 euro, naar een plaatselijk doel, in dit geval ons Inloophuis. Ze kwamen dit vrijdag 23 november overhandigen aan gasten en vrijwilligers van het Inloophuis.
 
Zowel Ada die voor de tweede keer wandelend meedeed als voor Gerard die de berg voor de derde keer bedwong was het een geweldige ervaring. Onder zijn eigen motto ‘afzien voor degenen die moeten afzien’ ging hij de eerste keer hardlopend, vorig jaar wandelend en nu fietsend. Hij legde op de heenweg de afstand van Woerden naar Sault in Frankrijk zelfs op de fiets af. Ada weet uit ervaring dat bewegen en weer in beweging komen belangrijk is tijdens en na behandelingen tegen kanker. Op donderdag 30 augustus ging zij als wandelaar omhoog, op vrijdag 31 augustus Gerard op de fiets. “Zo kun je elkaar aanmoedigen en dat maakt het ook zo’n mooi evenement dat fijn kleinschalig is,” verklaart Gerard. “We hebben heel erg genoten van deze tocht en van de beklimming van de Mont Ventoux zelf,” aldus Ada. “De saamhorigheid is enorm groot.”
 
Of ze volgend jaar weer meedoen is nog niet duidelijk maar bestuurslid John van der Meer is blij en trots: “Het bestuur van ons Inloophuis heeft veel respect voor Ada en Gerard en bedankt ze voor hun inspanningen om een mooi bedrag voor ons Inloophuis binnen te brengen. Waarschijnlijk gaan we volgend jaar weer met een eigen team, dus als er mensen zijn die wandelend of per fiets mee willen, graag.”
Ada en Gerard overhandigen de cheque aan gasten en vrijwilligers
Back To Top