Skip to content

Tevredenheid groot bij gasten Inloophuis ‘Leven met kanker’

Afgelopen week verscheen het Jaarverslag 2017 van Inloophuis ‘Leven met kanker’. Door de opbrengst van acties, bijdrages van vrienden, donateurs en donaties kon het Inloophuis de kosten ook het afgelopen jaar weer dragen. In het najaar van 2017 werd een enquête onder gasten gehouden en in het jaarverslag worden de resultaten kort belicht. Belangrijk want het Inloophuis is er voor hen. Uit de resultaten bleek grote waardering voor het huis en vooral voor de vrijwilligers die zorgen voor een warm onthaal. Ze zijn invoelend, hebben veel aandacht voor de gasten die zich over het algemeen gehoord en op hun gemak voelen. Eenmaal de drempel om binnen te stappen overwonnen, ervaren gasten dat er niet alleen over de ziekte gesproken wordt maar dat er ook ruimte is voor grapjes en gezelligheid. Alles is er en mag er zijn.

De meeste gasten komen hier binnen na hun behandeling en bij een goede prognose hoewel het Inloophuis ook gasten verwelkomt die midden in een behandeltraject zitten of geen goede vooruitzichten hebben. Een groot deel komt hier spontaan binnen lopen en de helft schrijft zich in voor creatieve en ontspannende workshops zoals schilderen, bloemschikken, massage of mindfulness. Het Inloophuis biedt geregeld nieuwe activiteiten, zo ook in 2017 waarin twee driedelige workshops plaatsvonden: dichten door Petra Bakker en beeldhouwen door Gonny van der Bij. Ook startte het Inloophuis in 2017 met een rouw ontmoetingsgroep voor mensen die een dierbare zijn verloren en dat hoeft niet alleen aan de ziekte kanker te zijn. Mensen waarderen dit erg en hebben er baat bij.

Het Inloophuis mag zich prijzen met een betrokken en kundig bestuur dat halverwege het jaar onder voorzitterschap kwam van Adri van Montfoort. 

Back To Top