Skip to content

‘Wintersferen’ te koop

Samen sterk huis heeft een prachtige verhalenbundel uitgebracht die vanaf nu te koop is. ‘Wintersferen’ bevat twintig hartverwarmende verhalen over kerst, sneeuw en ijs met een speciaal voor deze bundel geschreven verhaal van Tosca Menten, de bekende Woerdense kinderboekenschrijfster. Zij schreef ‘Een extra special effect’ belangeloos, net als de bekende auteur John Brosens die ‘Sneeuwgevecht voor twee’ schreef. Woerdenaar Raymond Zachariasse zorgde eveneens belangeloos voor de vormgeving, hij maakte vaker een bundel voor het goede doel.

Er staan verhalen in die door auteurs uit het hele land geschreven zijn waaronder ook een aantal Woerdenaren en de 16-jarige in Oudewater woonachtige Minkemascholier Frederique Verlee. Zij hoorde tijdens het evenement Boekgerei een oproep voor het schrijven van een verhaal. Ze besloot mee te doen, net als vele anderen. Zaterdag 21 oktober werd de bundel gepresenteerd in het Samen sterk huis waar Tosca Menten de twee prijswinnaars in het zonnetje zette. Frederique Verlee won bij de jongeren met haar verhaal ‘Winterslaap’. De jury prees haar om haar sfeervolle schrijfstijl en keek uit naar meer. Erik van der velden won bij de volwassenen met zijn verhaal ‘Vallende sterren’, een herkenbaar verhaal vol humor en originele metaforen.

Hun verhalen staan uiteraard in de bundel die een voorwoord bevat van onze voorzitter Adri van Montfoort. Hij legt een link tussen het boek en het Samen sterk huis: “Verhalen verbinden ons, we herkennen het verhaal van de ander en we weten: je bent niet alleen.” De bundel bevat 280 pagina’s in een goed leesbaar lettertype, kost slechts 10 euro en is daarom bij uitstek geschikt om cadeau te doen tijdens de feestdagen. De opbrengst is na aftrek van de drukkosten helemaal voor het Samen sterk huis. ‘Wintersferen’ is te koop in het Samen sterk huis, via de website www.samensterkhuis.nl, bij de Woerdense boekhandels De Hoeksteen, De Klèr, Bruna en Primera. Daarnaast is het via Ivar van den Berg beschikbaar om in kerstpakketten op te nemen.

Op de foto van links naar rechts Tosca Menten, Frederique Verlee, Erik van der velden en John Brosens.

Back To Top