Skip to content

Samen iets doen en zo ervaringen delen

Een ochtend speciaal voor mannen die geconfronteerd worden met kanker bij zichzelf of bij een dierbare. Het spreekt aan. Ze komen op de laatste vrijdag van de maand bij elkaar, drinken samen een kop koffie in ons Samen sterk huis en gaan dan op pad voor een bedrijfsbezoek, een stadswandeling of een lezing over een bepaald onderwerp dat soms ook in het Samen sterk huis plaatsvindt.

Mannen hebben toch andere behoeftes en praten best wel met elkaar, maar doen en leren ook graag iets. Zo ontmoeten ze elkaar in een open sfeer. Niet in een klinische omgeving en niet perse vanuit een verdrietige situatie, maar vanuit het gewone leven. Als vanzelf delen ze dingen met elkaar, waarbij ze herkenning en erkenning vinden rondom hun ziekte.

Vandaar de bedrijfsbezoeken die in januari 2020 van start gingen en waaraan steeds een man of tien meedoet, begeleid door de gastheren Henk Burggraaff en Ed Werff. Zij bedenken de thema’s en nemen contact op met de bedrijven, maar alle ideeën zijn welkom. Leuk als dat uit de groep zelf komt. En als er mannen zijn die op die dag werken, kan er ook een keer iets op een avond georganiseerd  worden.

Back To Top