Skip to content

Netwerk Oncologische zorg

Netwerk oncologische zorg Noordwest-Utrecht helpt bij vragen over emoties, zingeving, fitheid of lichamelijke veranderingen.

IPSO Koepelorganisatie Centra voor leven met en na kanker

Samen sterk huis, centrum voor leven met en na kanker, is aangesloten bij IPSO, de koepelorganisatie van zo’n 75 Centra voor leven met en na kanker in Nederland. Ze hebben een filmpje en de website Kanker doet veel met je.

Stichting Les Vaux: De week van je leven

Stichting Les Vaux organiseert therapeutische weken voor mensen met kanker en hun naasten op het landgoed Les Vaux in Midden-Frankrijk om hulp te bieden bij de emotionele verwerking van kanker.

Animatiefilm voor kinderen

Stichting Buddyhuis heeft een mooie en duidelijke animatiefilm gemaakt over kanker, speciaal voor kinderen, zie Buddyhuis.nl/familie

Werken na kanker

Talent Connector helpt mensen die hersteld zijn van kanker aan een leuke en betaalde baan.

Algemene informatie

Algemene informatie over kanker vind je op de website van KWF

Ondersteuning

Stichting OOK biedt mensen met kanker en hun naasten professionele hulp op allerlei (niet-medische) onderwerpen. Voor, tijdens en na de behandeling, via de online omgeving Mijn OOK.

Hof van Kairos

Hof van Kairos, pleisterplaats voor de ziel, biedt ruimte voor rust, inspiratie en bezinning en organiseert geregeld een retraite bij kanker.

Kanjerketting

De Kanjerketting is een initiatief van de VOKK, de belangenvereniging voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kinderkanker. De Kanjerkralen maken letterlijk zichtbaar wat voor kinderen zo ongrijpbaar is. Zie Kanjerketting.

Stichting Vaarwens

Stel … u hebt de slechte tijding gekregen dat u ongeneeslijk ziek bent. Stel … u loopt thuis rond om uw laatste zaken te regelen, of u zit in een rolstoel, in een ziekenhuis, in een hospice… en u kunt er nog een dag uit om alleen met uw naasten een geheel verzorgde vaardag te maken op een heerlijk schip. Stichting Vaarwens regelt het allemaal … GRATIS!

Netwerk Integrale Kindzorg

Een Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) biedt ondersteuning aan gezinnen met een ernstig ziek kind en de betrokken hulpverleners. Deze ondersteuning is gericht op het gewone leven en het terugbrengen van de rust en balans in het gezin.

Back To Top