Skip to content

Naar het Inloophuis gaan, is kiezen voor jezelf

“Naar het Inloophuis gaan, is kiezen voor jezelf”

Angelique van den Akker kreeg in 2012 de diagnose baarmoederhalskanker en ging meteen de molen in. Na de behandeling volgde een periode van revalidatie en veel thuis zitten. “Ik zat te twijfelen, ga ik wel of niet naar het Inloophuis.” Op een dag besloot ze binnen te stappen en ze heeft er geen spijt van. “Ik heb veel meegedaan aan creatieve en ontspannende activiteiten, zoals schilderen en zingen. Dat ging allemaal onder goede en prettige begeleiding.” Ook deed ze leuke contacten op. “Door hier naartoe te gaan koos ik voor mezelf, het gaf me ritme.”

Een van de activiteiten waaraan ze meedeed was de tweedaagse van Floor in het zuiden van ons land. “Mensen met kanker en weinig geld konden voor een kleine prijs meedoen aan allerlei heerlijke activiteiten.” Daar kwam ze in contact met Reiki, energiewerk, en dat bracht een ommekeer in haar leven. “Mij werd aangeraden hier zelf iets mee te doen en die raad heb ik opgevolgd. Ik heb nu eigen praktijk met andere vormen van energiewerk, waaronder Access Consciousness. Daarvan is Bars® een basismethode voor rust en ruimte in je hoofd en lichaam dat ik ook aanbied in Inloophuis.” En zo ging Angelique eigenlijk van gast naar vrijwilliger. “Ik geef hier nu ook Bars® voor gasten.”

Mensen denken dat de drempel hoog is, maar dat is absoluut niet het geval, vindt Angelique. “Het mooie aan het Inloophuis is dat er aan een woord genoeg is voor de emoties die we gezamenlijk delen. Familie en vrienden staan er toch anders in, hier is een gemeenschappelijke deler, er is begrip.” En een diversiteit aan activiteiten. “Je kunt kiezen waar jij blij van wordt en dat geeft rust en ruimte.”

 

 

“Je word in je waarde gelaten”

René is vaste gast op maandagmiddag bij de wandelgroep van Antonio en Gerard. “Ik wandel graag dus dat sluit aan bij wat ik fijn vind om te doen.” Op 22 november 2016 overleed de partner van René aan kanker. “We hebben hier samen wel eens voor de deur gestaan maar het kwam er niet van om naar binnen te gaan.” In december besloot hij het Inloophuis te bezoeken. “Je moet toch weer iets opbouwen en dit is eigenlijk perfect.” Hij wandelt graag dus dat is een activiteit om mee te beginnen. “Hier begrijpen de mensen wat je mee hebt gemaakt. De sfeer is ongedwongen en je word in je waarde gelaten.” Het Inloophuis voelt voor René als een thuisbasis. “Het wandelen is natuurlijk ook een sociaal gebeuren, je bent er dan echt even uit, kunt je gedachten los maken van alle vervelende dingen.” Eigenlijk is er geen drempel zegt René. “Je hoeft er niet tegenop te zien hier naar binnen te gaan, omdat het zo dicht bij je staat. Je krijgt geen kruisverhoor en er is voor iedereen wel wat te doen.”

 

 

 Gast Loes vertelt wat het Inloophuis voor haar betekent.

youtube

“De letterlijke drempel is heel hoog”

 drempel

 

Back To Top