Skip to content

Vrijwilligers

Deze woorden prijken op de deur die leidt naar de tuin van Samen sterk huis, zij verwijzen naar de rol van onze vrijwilligers. Het Samen sterk huis is een vrijwilligersorganisatie waar ongeveer 60 vrijwilligers actief zijn. Zij vervullen uiteenlopende rollen in het Samen sterk huis. Er zijn gastvrouwen en -heren, activiteitenbegeleiders, mensen die zich bezig houden met PR activiteiten, met de organisatie van speciale evenementen, met het onderhoud van huis en tuin, met huishoudelijke of bestuurlijke taken. Zij zijn allemaal even belangrijk!

Sommige van onze vrijwilligers besteden veel tijd aan hun vrijwilligerswerk voor het Samen sterk huis, zij verrichten ook vaak diverse taken naast elkaar. Anderen hebben minder tijd te besteden, zij kiezen vaak voor één specifieke rol. Sommige vrijwilligers brengen specifieke kennis en vaardigheden mee, heel goed passend bij bepaalde taken. In het algemeen zoeken wij samen met je de invulling en de tijdsbesteding die bij jou en het Samen sterk huis passen.

Iedere nieuwe vrijwilliger krijgt een groepsgewijze introductiecursus, daarna zijn er regelmatig opfriscursussen. Onze vrijwilligers werken belangeloos, maar krijgen toch veel terug. Zoals één van hen het zei: “Iets te kunnen betekenen voor een ander, dat voelt zo goed, dat geeft een kick.” In een tijd waarin wij vaak helemaal gefocust zijn op ons eigen kringetje, is dit een mooie boodschap!

Herken je jezelf in deze beschrijving en zou je iets willen doen voor mensen die in een kwetsbare positie zijn terechtgekomen? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers m/v die zich willen inzetten als collectant, gastvrouw/gastheer of activiteitenbegeleider. Je krijgt er iets heel moois voor terug! Heb je interesse, klik voor een beschrijving op een van de profielen, neem vrijblijvend telefonisch contact op met het kernteam bestaande uit Marjan Duurkoop en Winny van Rij, of stuur een bericht via ons contactformulier.

Onze vrijwilliger Henk werd geïnterviewd voor Hart voor Woerden. Lees hier zijn verhaal.

Back To Top